Kremalı Kabak Nasıl Yapılır?
Kremalı Kabak Nasıl Yapılır?

Lif bakımından aşırı zengin olan kabak, yazın en sık tercih edilen sebzelerden biridir. 200 gram kabak 90 kcal enerjiye eş değer olduğu, birçok uzman tarafından ise sık sık tüketilmesi gerektiği tavsiye edilmiştir. Karoten alfa ve karoten beta maddelerinin doğada en çok bulunduğu sebzelerden biridir. Ayrıca içinde bulunan potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir gibi mineraller bakımından oldukça zengindir.

Kremalı Kabak Tarifi
Kremalı Kabak Tarifi

Kremalı Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 1 kutu krema
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 kase kaşar rendesi

Kremalı Kabak Tarifi Yapılışı

Kabakları güzelce yıkayın, dış kabuğunu soyarak halka şeklinde doğrayın. İncecik doğranmış dereotunu, kremasını, 3 yemek kaşığı yağı, unu, tuzu ve tercihinize göre baharat çeşitlerini ekleyip karıştırın. Kabakları daha önceden hazırlamış olduğunuz fırın tepsisine yerleştirin. Bir kase içerisine hazırlamış olduğunuz kaşarları iyice serpin. Kabakları 200 derece fırında 30 dakika boyunca pişirin ve sık sık kontrolünü sağlayın. Sonrasında sıcak olarak servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Kremalı Kabak Yapılışı
Kremalı Kabak Yapılışı

Kabağın Faydaları

Sinirleri yatıştırır ve vücut temizlenmesinde çok etkilidir. Soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korur vücudun direncini yükseltici faydası bulunmaktadır. Bu nedenle kışın da tüketilmesi tavsiye edilir. Tümör ve kanserli hücreleri azaltır hatta yok etme konusunda da etkilidir. Prostat kanserine karşı da oldukça etkilidir. Katarakt gibi hastalıkların önlenmesinde vazgeçilmezlerdendir. Bunun sebebi içerisinde yoğun bir şekilde bulunan lutien maddesidir. Bir bardak kabakta 500 miligram lutien maddesi vardır.

Kabağın Faydaları
Kabağın Faydaları Nelerdir?

Zararlı toksinler konusunda da etkilidir; idrar yollarıyla atılmasına yardımcı olur. Hasar almış omurga yapısının güçlenmesine, eklem ağrılarına faydası bulunmaktadır. Bir kemik hastalığı olan osteoporozun oluşumunu önler. Kötü kolestrol seviyesini düşürerek kalp hastalıklarının azalmasını sağlar. Kalp krizi riskini de düşürücü etkiye sahiptir.

Sağlıklı ve faydalı bir kabak yemek için ise kabak bolca yıkanmalı; temiz mutfak ürünleri kullanılmalı; bıçak, kaşıklar ve servis tabaklarının temizliğine dikkat edilmelidir aksi takdirde sağlığımızı etkileyen sebeplerle karşı karşıya kalma yüzdesini artırır. Hijyenik ortamlarda yapılması önemle rica edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*