Pratik Cizleme Tanımı İçin Gereçler

  • 2 tane orta uzunluk kabak
  • 1 litre süt
  • 2 yumurta
  • 5/6 su bardağı un
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon

Pratik Cizleme Tanımı Yapılışı

Kabaklar yıkanıp soyulur ve bir kabın içine rendelenir .Sonra yumurtalar kırılır.Un konur ve kıvamına nazaran süt eklenir. Kıvamı ne çok katı ne çok cıvık olmalı. . Topaklanmadan güzelce karıştırılır. . Tuz ve isteye nazaran baharatlar katılır ben sevdiğim için sebzeli çeşni de katıyorum. Ve güzelce karıştırılır. . Orta uzunluk yapışmaz tavaya biraz yağ koyulur.Biraz kızınca bir kepçe yapılan hamurdan konulur.Çok ince olmayacak biçimde yayılır.Arkalı önlü güzelce pişirilir.Geri kalan hamuru da birebir halde pişirilir. Sahurlarda çok hoş oluyor denemenizi tavsiye ederim. .
Afiyet olsun. . :)