Peynirli Kabak Sandalı Tanımı İçin Materyaller

  • 4 orta uzunluk kabak
  • 2 yumurta
  • 200 gr kadar beyaz peynir ( ben yağlı ve light birlikte kullandım, seçim sizindir)
  • Maydanoz
  • Karabiber, pul biber

Peynirli Kabak Sandalı Tanımı Yapılışı

  1. 4 kabağın dışları kazınır, boylamasına 2 ye ayrılır ve suda tuz ilavesiyle haşlanır. Haşlanırken dağılmamasına dikkat etmeliyiz.
  2. Bir ölçü soğuduktan sonra ortalarındaki çekirdekli kısımları kaşıkla çıkarılıp alınır ve bir süzgece alınıp suyunun güzelce süzülmesi beklenir.
  3. Bir kasede peynir ezilir, 2 yumurta, kıyılmış maydanoz, karabiber ve pul biber ek edilip çatalla birbirine yedirilir. Kabakların içine doldurulur.
  4. Fırının ızgara işlevinde 220 derecede üzeri nar üzere kızarıncaya kadar tutulur. Sıcak yahut soğuk servis edilebilir. Afiyet olsun.