Peynirli Hamur Kızartması Tanımı İçin Materyaller

Hamur için:

  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) paket instant maya (kuru maya)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı:

  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Kızartmak için :

  • Sıvı yağ

Peynirli Hamur Kızartması Tanımı Yapılışı

Hamur için olan materyalleri bir kaba alıp kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamur dinlenirken iç materyalleri hazırlıyoruz. Hazırladığımız iç malzemeyi hamura katıp yoğuruyoruz ve tekrar 20 dk dinlenmeye bırakıyoruz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizi sıvı yağa batırıp yassı haller verip kızartıyoruz. Afiyet olsun.