Peynirella Tanımı İçin Gereçler

  • Peynir
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 yumurta

Kızartmak için;

  • Yağ

Bulamak için

  • Çırpılmış yumurta
  • Galeta unu

Peynirella Tanımı Yapılışı

Konutunuzda bulunan tüm peynir çeşitleri. (Tulum peynir örgü peynir tel peynir kaşar peynir beyaz peynir otlu peynir) İsterseniz tek çeşit de yapabilirsiniz. Tuzunu bırakana kadar soğuk su ve sıcak suda sırayla bekletin. Yani sıcak suda bekletin yumuşasın sonra soğuk suda bekletin tuzunu bıraksın. Bu halde peynir erir ancak küçük küçük doğrama yada rendeleme imkanı var. Yumurta ve kabartma tozunu katıp yoğurun soğukta bir süre bekletip evvel yumurtaya sonra galeta ununa sonra kızgın yağa atın.
Not: Beyaz peynir ve kaşar peyniri en son şu sürecinden geçirmeden en son katın.
Afiyet olsun.