Patlamış Mısır Tanımı İçin Gereçler

  • Patlatmalık mısır
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Patlamış Mısır Tanımı Yapılışı

Bu kadar kolay bir tanımda bu siteye konulur mu demeyin epey vakte kadar bir türlü patlamış mısırımı lezzetli bir formda yapamıyordum. Evlendikten sonra eşimden öğrendim diyebilirim. Benim üzere bir türlü lezzetini tutturamayanlar varsa tanımım burada:)

Yağ tencereye alınır, ısınmasını beklemeden mısırlar eklenir ve çabucak akabinde tuzu eklenip hiç durmadan karıştırılır. Patlamaya başlayınca kapağı kapatılır. Ortada bir tencerenin kolundan tutup ateşten 5 cm yüksekliğinde kaldırılıp daire halinde çalkalanır. Patlamalar yavaşlayınca tüpün altını kapatıp 10 sn kadar bekletilir ve bir kaba boşaltılır. Afiyet olsun:)