Patatesli Hoş Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yufka emeği(lavaş ekmekte olur)
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 patates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pulbiber ve tuz

Üzeri için;

  • 1+1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • Sarımsaklı yoğurt

Patatesli Hoş Tanımı Yapılışı

Soğan ve sarımsaklar küçük küçük doğranır. Zeytinyağı ile kavrulur. Salça eklenip karıştırılır. Rendelenmiş patates de eklenip orta ara karıştırılarak pişirilir. Baharatlar eklenir. Öteki taraftan yufka ekmekleri dörde bölünür. Ve fotoğrafta olduğu üzere patates eklenerek sarılır. 1 cm kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir. Eritilmiş tereyağı üstünde gezdirilir. 15-20 dk fırınlanır. Fırından çıkıp ılındıktan sonra sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür. En son eritilmiş tereyağı gezdirilir. AFİYET OLSUN☺