Patatesli Mercimek Köftesi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 5 çay bardağı su
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1. 5 su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2, 3 kısım yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, kimyon, pul biber, sumak
  • Yarım limon suyu

Patatesli Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı

Birinci olarak mercimeklerimizi ve ince kıyılmış patatesimizi bir tencereye alıp 5 çay bardağı su ile haşlıyoruz patates ve mercimek pişerken öteki yandan kuru soğanı kavuruyoruz ocaktan almaya yakın salçayı ekliyoruz mercimekler açılınca suyunu çok çekmeden altını kapatıp çabucak bulguru ekliyoruz kavurduğumuz salçalı soğanı baharatlarını tuzunu ve limonu ekleyip karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp yarım saat kadar demlenmesini bekliyoruz sonra ince kıyılmış soğan ve maydanozu ekleyip elimizle biçim verip marulla servis ediyoruz afiyet olsun, sağlıcakla kalın.