Patatesli Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • 3 orta uzunluk patates
  • Dilediğiniz kadar beyaz peynir
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz ve dilediğiniz baharatlar
  • Çörek otu
  • Susam

Patatesli Kek Tanımı Yapılışı

Borcamın en altına soyup küp küp doğradığımız patatesleri koyuyoruz.Üzerine beyaz peynirleri de ekliyoruz.Sonra yumurta yoğurt kabartma tozu sıvı yağ un tuz ve baharatlarımızı çırpıp hamuru hazırlıyoruz.Borcama döküyoruz. Borcamı da yeterlice sallayalım ki patates ve peynirlerin altınada insin hamur.
En son susam ve çörek otunu da üzerine döküp evvelce ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 30-40 dk ortası pişiriyoruz.
Afiyet olsun.