İçli köftede en çok zorlanılan kısım çoğumuz için hal vermektir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için patatesli içli köfteyi deneyebilirsiniz. Lezzeti ile farkı olmayan bu köfteyi sevmeyene rastlamak çok ender görülecek durumlardan bir adedidir. Ana yemeklerin yanına gün masalarına her yere ahenk sağlayan patatesli içli köfteyi siz hala denemediyseniz denediğinizde bayılacaksınız.

Herkesin imalini zahmetli gördüğü bu köfteyi yerken ne ağrı kalıyor ne de yorgunluk. O mutluluğa her şey değiyor anlayacağınız. Anlatılmaz yaşanır denir ya bu da o denli bir durum. Denediğinizde sizde bana hak vereceksiniz. Patatesli içli köfte tanımımı denemeyi ve defterinize eklemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.

Patatesli İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler

  • 2 Su bardağı ince bulgur
  • 3 orta uzunluk haşlanmış patates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kimyon,tuz
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un

içi harcı:

  • 2 soğan
  • 300-400 gram kıyma
  • yarım demet maydanoz
  • sıvı yağ, tuz, karabiber

Patatesli İçli Köfte Tanımı Yapılışı

  1. birinci evvel harcı hazırlamak için soğanları küp küp doğrayıp soteliyoruz.
  2. Üzerine kıymaları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
  3. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ateşten alıyoruz
  4. Maydanozunu ekleyip soğuması için buzluğa atıyoruz.
  5. Bu ortada bulguru bir tepsiye alıp üzerine 1,5 bardak sıcak su döküp bulguru şişmeye bırakıyoruz.
  6. Bulgur şişince yumurtayı rendelenmiş patatesleri tuzu kimyonu unu salçayı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz
  7. Harcın durumuna nazaran un isterse ekleyip sıkı bir hamur elde ediyoruz.
  8. Avuç içimize sığacak büyüklükte kesip işaret parmağımızla içini oyup köfte formunu veriyoruz.
  9. Biçim verirken yapışmaması için elimizi ıslatmalıyız hazırladığımız harcı kaşıkla içine doldurup kapatıyoruz.
  10. Harç bitene kadar tıpkı sürece devam ediyoruz.
  11. Daha sonra yağda kızartıyoruz.. Sunuma hazır. Afiyet olsun:)

Haşlama içli köfte tanımı

  • İçli köfte çoğunlukla kızartılarak tüketilir. Lakin kızartılınca ağır geldiğini düşünenler yada kızartmak istemeyenler için içli köfte haşlanarakta pişirilebilmektedir. İçli köfte haşlama nasıl yapılır? öğrenmek için buraya tıklayın.

İçli köfte nerenin?

  • İçli köfte aslen Arap mutfağına ilişkin bir yemektir. Ülkemizde ise daha çok Bitlis, Osmaniye, Sivas, Kahramanmaraş, Tunceli, Elazığ, Malatya, Mardin, Diyarbakır, Hatay, Kilis, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa ve Adıyaman bölgelerinde yapılmaktadır. Yalnızca buralarla hudutlu değildir. Günümüzde içli köfte herkes tarafından çok sevilmekte ve çabucak hemen her meskende pişmektedir.

İçli köfte dondurucuya nasıl konur?

  • İçli köfteleri kızartıp dondurucuya koymak isterseniz çok kızartmadan koyabilir çıkarttığınız vakit direkt tekrar kızartabilirsiniz. Büsbütün kızartmışsanızda çıkarttığınızda buzunun çözülmesini beklemeden mikrodalgaya koyarak birinci günki lezzeti ile tüketebilirsiniz.
  • İçli köftelerinize hal verdikten sonra kızartmadan derin dondurucuya koymak isterseniz tepsinizin tabanına poşet sererek dondurucuya kaldırıp şoklamalı daha sonrasında buzdolabı poşetinize yerleştirmelisiniz. Şoklamanızın sebebi içli köftelerinizin birbirine yapışmasını engellemektir.

İçli köfte kaç dakika haşlanır?

  • Kaynayan suya koyduğunuz içli köfteleriniz yaklaşık 15 dakika içerisinde haşlanacaktır. Haşlanan içli köfteler suyun yüzeyine çıkacaktır. Kevgir ile rahatlıkla köftelerinizi tencereden alabilirsiniz.

İçli köfte dolapta kaç gün saklanır?

  • Derin dondurucuya kaldırdığınız içli köfteleriniz yaklaşık olarak 6 ay boyunca derin dondurucuda saklanabilir.

Patatesli içli köfte kalori

  • 1 adet kızartılmış patatesli içli köfte yaklaşık olarak 160 kaloriye, 1 adet haşlanmış patatesli içli köfte ise yaklaşık olarak 110 kaloriye denk gelmektedir.