Patatesli Bulgur Köftesi Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 adet limon( yahut nar ekşisi isteğe bağlı)
  • Biber salçası
  • Zeytin yağı
  • Kimyon, tuz
  • Maydanoz (üzeri için)

Patatesli Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı

Öncelikle patatesleri suda haşlamaya bırakıyoruz düzgün pişmesi lazım. Pişmeye yakın köftemizin hazırlıklarına başlıyoruz. Soğanı rendeliyoruz suyunu elimizle biraz sıkıp ve köftelik bulgura ekliyoruz, göz kararı rengini verecek kadar biber salçasını ve limonu evvel ikiye sonra bir kaç kesime bölüp kabuğuyla bir arada bulgura ekliyoruz (limon kullanmak istemeyenler daha sonrasında nar ekşisi kullanabilir ). Yoğurmaya başlıyoruz. Bulgura su eklemiyoruz yalnızca gerektiğinde hafif elimizi ıslatarak yoğurmaya devam ediyoruz. (Limon kabuklarını çıkarmayı unutmayın) Bulgur yumuşadığında patatesleri hazırlıyoruz. Patatesleri soyup rondodan geçiriyoruz ve köfteye ek ediyoruz, tuz ve kimyonu da ekleyip tekrardan yoğurmaya başlıyoruz. En son zeytin yağı ekleyip elimizde içli köfte hali veriyoruz. Maydanoz ile süslüyoruz. Afiyet olsun.