Patates Şöleni Tanımı İçin Gereçler

  • 7 adet orta büyüklükte patates
  • Yarım demet maydanoz ve taze soğan
  • Tuz baharat
  • 1 kaşık tereyağı
  • Yoğurt
  • Taze nane yaprakları

Patates Şöleni Tanımı Yapılışı

Patatesleri düdüklü tencerede 10 dk kadar haşlayalım. Kabuklarını soyup soğumaya bırakalım. Başka taraftan maydanoz ve taze soğanı doğrayalım. Geniş bir kabin içinde patates ile yeşillikleri karıştırıp tuzunu ve isteğe nazaran nane, kekik, karabiber ve pul biber ekleyelim. Küçük bir kelepçeli kalıba harcımızı koyup 10 dk kadar buzdolabında bekletelim. Kalıptan çıkarınca üzeri için yoğurt ve tereyağı kullanalım. Taze nane ve kırmızı biber ile süsleyelim. Afiyet olsun.