Patates Püresinden Havuç Üretimi Tanımı İçin Materyaller

  • Evvelden Haşlanmış 4 adet orta uzunluk patates
  • 1 fincan Rende kaşar
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 Adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı Pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 fiske tuz
  • Doruğu için maydanoz yahut dere otu

Hazırlaışı

Patatesleri sıcakken sütü az az ek ederek kıvam haline getiriyoruz ardından domates ve biber salçasını soğanlarıyla birlikte tavada hafif bir kızarttıktan sonra kaşar peyniri ile birlikte harcımıza onları da ek ediyoruz son olarak baharatlarımızı da kattıktan sonra püre haline gelene kadar uygunca karıştıralım.
Elde etmiş olduğumuz bu karışımdan göz kararı modüller kopartıp elimizde havuç formunu verelim ve üzerine bir bıçak yardımıyla çizgileri enine hakikat atalım.Son olarak Maydanozdan bir tutam zirvesine konduralım :)
Afiyet olsunnn