Patates Püreli Mantar Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo mantar
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 5 adet orta uzunluk patates
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kaşar peyniri
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Patates Püreli Mantar Tanımı Yapılışı

Patatesler haşlanır, soyulur. Derin bir kaba alınır. Süt, tereyağı ve tuz eklenip çatalla ezilerek püre haline getirilir. Fırın kabının altına eşit bir halde yayılıp, düzeltilir. Soğanlar farklı bir tencerede kavrulur. Üzerine yıkanıp, doğranan mantarlar eklenir. Birlikte 10-15 dakika kavrulur. Kavrulmuş materyal patateslerin üzerine eşit halde yayılır. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkan yemeğin üzerine kaşar doğranır. (isterseniz rendeleyebilirsiniz. ) Kaşarlar eriyene dek tekrar fırına verilir. Sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)