Patates Mantısı Tanımı İçin Gereçler

  •  5 – 6 tane patates
  •  Maydanoz
  •  250 gram civarı kıyma
  •  2 3 tane soğan
  •  Karabiber
  •  Pul biber
  •  Tuz
  • Yoğurt
  • Salça

Patates Mantısı Tanımı Yapılışı

Patatesler haşlanır. Haşlandıktan sonra soyulup çatal yada ezici bir şey yardımıyla ezilir. Bu püre maydanozla karıştırılıp yoğrulur. İçini hazırlamaya geçeriz. Kıymalar tavaya konur pembeleşinceye kadar karıştırılır sonra soğanlar da katılır.Yine biraz karıştırmaya devam edilir. En son tavaya baharatlar tuz konur.Bir kaç kere karıştırılıp ocak kapatılır. Yaptığımız patates ezmesini ceviz büyüklüğünde alıp hafif içini oyup kase biçimine getiririz ve kıymayı doldururuz. En sonda da üzerine biraz tuzla çırpılmış yoğurdu ve onun üzerine de yağda salçayı yakıp sosunu ek ederiz.