Patates Kroket Tanımı İçin Gereçler

  • 5. 6 orta uzunluk patates
  • 2 yumurta
  • 1 fincan nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber ,nane ,pulbiber
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı çiçekyağı
  • 2 bardak galeta unu

Patates Kroket Tanımı Yapılışı

Patatesler haşlanır ve rendelenir ,sonra tencereye yağlar, patates, süt ,tuz, karabiber koyulur ,10 dk pişirilir ,sonra biraz soğuması beklenir ,pulbiber, nane, un ,nişasta koyulur ,maydanoz doğranıp koyulur, yumurtaların akları ayrılıp sarıları koyulur karıştırılır ,sonra modül parça alıp yuvarlanır evvel yumurta akına sonra galeta ununa bulanır ve kızartılır. Afiyet olsun ????