Patates Kaseleri Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kg kadar patates
  • 50 gr margarin
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tane salatalık
  • 1 tane domates
  • Zeytin
  • Tuz, karabiber

Patates Kaseleri Tanımı Yapılışı

Patatesler bir tencereye alınıp haşlanır. Haşlandıktan sonra soyulur ve ezilir. İçine süt, margarin, tuz, karabiber koyulur ve püre hali alınır. Sonra elimize ceviz büyüklüğünde alınır ve ufak kaseler yapılır. Salatalık ve domates ufacık doğranır ( isteye nazaran kornişon turşu konulabilir ) ve karıştırılır. Şayet pateteslerin kıvamı pek tutmadıysa buzluğa atıp 15 dk beklerseniz şekillendirmek daha kolay olur. Yapılan harç yaptığımız patates kaselerinin içine konur. Yapılan kaseler dolaba konup soğuk da servis yapılabilir ????Afiyet olsun:)