Patates Halkası Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet orta uzunluk patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1, 5 çay bardağı un
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 1 büyük diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Patates Halkası Tanımı Yapılışı

Patatesleri soyup küp doğradıktan sonra haşlıyoruz. Patatesler sıcakken öteki gereçleri ekliyoruz. Kıvamının cıvık olmaması gerekiyor. Yoksa kızarırken dağılır. Kek hamurundan daha koyu bir kıvam elde etmemiz lazım. O yüzden cıvık olursa un ekleyip katılaştırabilirsiniz. Tavaya bol sıvı yağ ekliyoruz. Patates karışımını sıkma torbasına koyup kızgın yağda gerili önlü kızartıyoruz. Sıkma torbasıyla uğraşamam derseniz tatlı kaşığıyla hamuru yağa bırakabilirsiniz. Tadı çok hoş oluyor yapmanız ve beğenmeniz dileğiyle. Afiyet olsun :)