Patates Graten Tanımı İçin Materyaller

  • 5-6 adet patates (iri küp küp doğranmış)
  • 1-2 yemek kaşığı sirke(elma sirkesi)
  • 300 gram krema
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber, muskat (hindistan cevizinin küçüğü, isteye göre)
  • 1 -2 su bardağı kaşar peyniri rendesi (üzeri için)

Patates Graten Tanımı Yapılışı

Patatesleri kaynayan tuzlu sirkeli suda 5-6 dk haşlayın. Bir tavayı ateşe alın, çok az yağ ekleyin. İnce kıydığınız sarımsakları bir tıp çevirin. Akabinde kremayı ek edin ve ısıtın. Tuz, karabiber ve muskatı ek edip karıştırın. Haşladığınız patatesleri kremaya ek edip karıştırın. Fırın kabına döküp kaşarı serpin. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 30 dk pişirin. Şimdiden afiyet olsun, ellerinize sıhhat:)