Patates Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 2. 5 su bardağı un
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Çörek otu

Patates Ekmeği Tanımı Yapılışı

Öncelikle patates ve soğanlarımız soyulup yıkanır. Bir kap içerisinde patateslerimizi küp küp soğanlarımızı yemeklik doğrayıp tuzluyoruz. Farklı bir kapta yumurta yoğurt sıvı yağ karıştırıyoruz üzerine unumuzu kabartma tozumuzu ve ince ince kıydığımız maydanozumuzu ekliyoruz. Ne çok cıvık nede çok katı bir karışım elde etmemiz lazım gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Sonrasında karışımımıza patates ve soğanlarımızı ekleyip harmanlıyoruz. Yağlanmış borcamımıza karışımımızı döküp üstüne yumurta sarısı sürüyoruz. Son olarak çörek otuyla süsleyip 200 derecede 25 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun. .