Patates Çanakları Tanımı İçin Gereçler

  • 5-6 adet patates
  • Yarım demet maydanoz
  • İstenilen ölçüde dereotu
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Patates Çanakları Tanımı Yapılışı

Patatesler haşlanır. İstenilen yumuşaklığa geldiği vakit ocaktan alınır. Ezilir. Sonra dereotu ve maydanoz kıyılır. Patatesin içine eklenir, güzelce karıştırılır. Çanaklar oluşturulur. (Nazikçe yapınız dağılabiliyor. ) Sarımsak rendelenir yoğurt ile karıştırılır. Patateslerin içine dökülür.

Üzeri için;
Salça, Sıvı yağ, karabiber, pul biberi, tuz karıştırılır ocakta ısıtılır ve çanakların üzerine az ölçüde dökülür.

AFİYET OLSUN????