Patates Çanağında Sosis Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet orta büyüklükte haşlanmış patates
  • 2 adet küçük küp halinde doğranmış haşlanmış havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Küçük bir kase rendelenmiş İzmir tulumu (arzu edenler kaşar peyniri rendesi de koyabilirler)
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 7 adet küçük doğranmış sosis

Patates Çanağında Sosis Tanımı Yapılışı

Haşlanmış patatesleri, rendelenmiş İzmir tulumunu ve baharatlarla birlikte tereyağını bir kabın içine alıp pürüzsüz hale gelene kadar ezelim. Sonra içine havuçları koyarak kaşık yardımı ile havuçları çok ezmeden karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz patates harcından limon büyüklüğünde kesimler kopartarak elimizde yuvarlayalım. Ortasını havuz üzere açarak elimizle düzgün bir çanak oluşturduktan sonra  yağlı kağıt serilmiş borcam tepsimize dizelim. (Kolay form verebiliyoruz). Havuz üzere açtığımız patateslerin ortasına küçük küçük doğranmış sosislerden koyalım. Bütün patates çanaklarını sosisle doldurduktan sonra evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirelim. Piştikten sonra istek edenler patates çanaklarının üzerine mayonez ve ketçapta dökebilirler. Afiyet olsun.