Patates Çanağında Havuç Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet patates
  • 6 adet havuç
  • 3-4 kol yeşil soğan
  • Taze nane
  • 4-5 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sumak
  • Yoğurt

Patates Çanağında Havuç Tanımı Yapılışı

Patatesler haşlanır. Haşlanıp ezilen patateslere küçük küçük doğranan yeşil soğan, nane, tuz, pul biber, sumak eklenip yoğrulur. Havuçlar rendelenip çok az yağda bir müddet kavrulur. Kavrulan havuçlara tuz ile birlikte çok az bir su eklenip havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yoğrulan patateslere çanak biçimi verilip içlerine pişirdiğimiz havuçlar hisse edilir. Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır ve çanakların üzerine eklenir. İstenilen halde süslenip servis edilir.
Afiyet olsun.