Patates Çanağı Tanımı İçin Materyaller

  • 4-5 adet orta uzunluk patates
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Pul biber(isteğe nazaran materyalleri azaltabilirsiniz)

Patates Çanağı Tanımı Yapılışı

Patatesleri haşlayın ve ezin. Salçayı ve tuzu ekledikten sonra çatalla biraz karıştırın. Maydanozları kıyın ve patatesin içine katın .Biraz karabiber koyduktan sonra da yoğurun. Elle çanak biçimi verin. Sarımsaklı yoğurdu hazırladıktan sonra çanakların içine koyun. Tavada tereyağı ve pul biberi kızdırın. Çanakların üzerine dökün ve biraz nane ile süsleyin. Servise hazır afiyet olsun :)