Pancake Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı artı yarım çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Pancake Tanımı Yapılışı

Çırpma kabına 2 yumurta ve toz şekeri koyup çırpalım .Sırasıyla sıvı yağ 2 su bardağı süt. Daha sonra unu da ekleyip 5 dk kadar çırpalım .En son kabartma tozu ve vanilyayı ek edip tekrar çırpalım.
Karışımı her seferinde birebir kepçe ölçüsünde yağsız ve ısınmış tavaya dökelim. Pankekin 2 tarafı da pişirilir.İlk döktüğünüz de üst kısmı göz göz olmaya başlayınca öbür tarafını da çevirip pişirilir. Bu sayede pankekin 2 tarafı da pürüzsüz pişmiş olacaktır.