Omletli Yoğurtlu Patlıcan Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet büyük patlıcan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

Omletli Yoğurtlu Patlıcan Tanımı Yapılışı

2 büyükçe patlıcan közlenir. (siz kişi sayısına nazaran de artırabilirsiniz. ) Patlıcanlar ateşten alınarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kabukları soyularak büyükçe bir kaba doğranır. Üzerine sarımsak rendelenir. Yoğurdu da eklenir. Hazırlanan patlıcanlı yoğurt servis tabaklarına koyulur. Yağlanmış tavaya bir kasede baharat ve tuzuyla çırpılan yumurta eklenir. Omlet hazırlanır. Yapılan yoğurtlu patlıcanın üzerine şahıslara bölerek servis edilir. Afiyet olsun.