Nohut Dürümü (Antep Usulü) Tanımı İçin Gereçler

  • Bir gün evvelce ıslatılmış yarım kilo nohut
  • 2 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet limon
  • Sumak
  • Tuz
  • Pul biber

Nohut Dürümü (Antep Usulü) Tanımı Yapılışı

*Antep in yöresel lezzetlerinden biri olan nohut dürümü hem çok pratik hem de çok lezzetli.
*Bir gün evvelce ısladığınız nohutları kemik suyuyla haşlayın. Böylelikle daha lezzetli olacaktır.
* Geniş bir borcama soğanı, maydanozları doğrayın. Üzerine haşlayıp suyunu süzdüğünüz nohutları da ekleyin. Daha sonra tuz, pul biber, sumak ve limon suyu ek edilir. Afiyet olsun.