Nohut Dürüm Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kg nohut
  • 5 lavaş ekmeği ( ben 5 tane kullandım 1 adedini dörde bölüyoruz zati yani lavaş sayısı size kalıyor :) )
  • Marul
  • Maydanoz
  • Yeşil soğan
  • Mayonez
  • Ketçap

Nohutu kızartırken kullanacağımız gereçler;

  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Nohut Dürüm Tanımı Yapılışı

Birinci olarak nohutlarımızı geceden ıslatıyoruz
Sabah oluncaa marul, maydanoz ve yeşil soğanımızı küçük küçük doğruyoruz ( küçük olması değerli )
Sonra lavaş ekmeklerimizi eşit kesimler halinde kesiyoruz ben bir adedini dört kesime bölerek yaptım genişliği size bağlı.
Sonra nohutlarımızı düdüklü tencerede yarım saat kadar haşlıyoruz ( bu da nohudun cinsine bağlı daha erkende pişirebilirsiniz)
Daha sonra :) nohutlar büsbütün pişince tavaya az yağ koyup nohutları azıcık kızartıyoruz
Bu süreç devam ederken nohutların üzerine kekik, pul biber, karabiber ve tuzu ekliyoruz
Hazır olduğunda evvel bir modül lavaşımızı tezgaha koyup içerisine hazırlamış olduğumuz yeşillikten bir kaşık kadar koyuyoruz
Üzerine tekrar bir yemek kaşığı kadar nohutumuzu koyuyoruz ( ve yeniden ölçüler sizin isteğinize bağlı )
En son olarak mayonez ve ketçabı ölçülü bir formda sıkıp lavaşımızı sarıyoruz, etrafını alüminyum folyo ile sarıyoruz (lavaşın içerisini doldururken baştan başlarsanız sarma süreci daha kolay olur )
AFİYET OLSUN,