Nefis Irok Tanımı İçin Gereçler

Dış harcı için

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar su

İç harcı için

  • zeytin yağ
  • 1 kg kuzu kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Nefis Irok Tanımı Yapılışı

Birinci evvel dış harcı için bulgura tuz ekleyin karıştırıp suyla ıslatın.15 dakika bekletin .Şişsin daha sonra öbür materyalleri ekleyip yoğurun .Hamur kıvamında olacak. İç harcı için yağa soğanı koyup kavur .Kıymayı ekle başka materyalleri de ekle iç gereci olduktan sonra soğumasını bekle evvel elini suyla ıslat dış materyalini ince bir formda aç dışını daha sonra içini koyup fotoğraftaki üzere kapat yağı yeterlice kızdırıp ırokları kızartın .Üzerine ben salça sos yaptım .Çok hoş oldu sizin tercihinize kalmış afiyet olsun :)