Nefis Fırında Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 6 orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı süt (olmasa da olur zarurî değil kıvam vermesi için katıyorum)
  • Sucuk
  • Kaşar
  • Tuz

Nefis Fırında Patates Tanımı Yapılışı

Patateslerimizi haşlıyoruz. Haşlanmış patateslerimizin kabuğunu soyup derin bir kabın içine iri iri doğruyoruz. Üzerine tereyağı, süt ve tuzu ekleyip blendırdan geçiriyoruz.

Borcamın tabanını yağlayıp patatesin yarısını borcamın tabanına yayıyoruz. Üzerine ince sıra kaşar peyniri serpip dilimlenmiş sucuklarımızı koyuyoruz. Artan patatesleri de üzerine serip kaşar peynirlerimizi üzerini kapatacak biçimde ek ediyoruz. 200 derecelik fırında 20 – 25 dk pişiriyoruz. Öğünlerde tüketebileceğiniz üzere çay yanına da yakışan bir tanımdır.

Afiyet olsun.