Harikulade Kısır Tanımı İçin Materyaller

  • 2 bardak kısırlık bulgur
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 1 adet çarliston biber
  • 3 kısım taze soğan
  • 4 yaprak kıvırcık
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Pul biber, karabiber, kırmızı biber, kuru nane, nar eksisi
  • Su

Dayanılmaz Kısır Tanımı Yapılışı

Birinci evvel bulgur bir kaba alınır. Bulguru geçecek kadar kaynamış su eklenir. Daha sonra bulgur harmanlanır yani karıştırılır ve salça koyulup kaşık yardımıyla karışım olana kadar karıştırılır. Ve başka bütün gereçler karıştırılır. (isteğe bağlı salatalık turşusu koyula da bilir. )