Mısırlı Puflar Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 100 ml maden suyu (1 çay bardağı )
  • 130 gr un(1 büyük çay bardağından bir parmak az)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 4 adet yeşil soğan
  • 1 konserve Mısır

Kızartmak için :

  • Sıvı yağ

Mısırlı Puflar Tanımı Yapılışı

Yumurtanın akı ve sarısı ayırtılır, akı mixerle sert kıvam alana kadar çırpılır. Sarısı limon ve maden suyuyla güzelce çırpılır. Un, tuz, pulbiber ve kimyonla karıştırılır ve çırparak yumurta sarısına katılır. Bir spatula yardımıyla akı da karıştırılır. Yeşil soğan ince ince doğranır ve mısırla hamura katılır. Sıvı yağ ısıtılır ve kaşıkla istediğiniz ölçü alarak iki taraflı kızartılır. Yanına ben pulbiberli ve az sarımsak tozlu süzme yoğurt sundum. İsteğe nazaran öteki bir taban de olabilir ve afiyet olsun:)))