Küçük Burgerler Tanımı İçin Materyaller

Köftesi için:

  • 150 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet küçük rendelenmiş soğan
  • Az ölçüde köy ekmeği içi (kibrit kutusu kadar)
  • Birer tatlı kaşığı hardal, pekmez, nar ekşisi
  • Birer çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kekik, biber salçası

Sos için

  • 1 küçük rendelenmiş domates ve soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Birer tatlı kaşığı ketçap ve hardal
  • 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Karamelize soğan için:

  • Jülyen doğranmış bir orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, şeker

Küçük Burgerler Tanımı Yapılışı

KÖFTE HAZIRLIĞI
Kıyma ve öteki gereçler kapta yoğurulur. Klasik köftenin tersine; fazla yoğurmak gerekmez lakin bütün materyallerin birbirine karışması gayesiyle 2-3 dk yoğurulur. Hamburger ekmeklerinizden biraz büyük olacak formda köfteler hazırlandıktan sonra 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir.

SOS HAZIRLIĞI
Sos için gereken bütün gereçler sos tenceresinde kaynayana kadar çırpılır. Kaynadıktan 1-2 dk sonra ateşten alınıp dinlendirilir.

KARAMELİZE SOĞAN
Jülyen doğranmış soğanlar zeytinyağında tuz ve karabiber eşliğinde kahverengi olana kadar sotelendikten sonra şeker eklenerek koyu bir kıvam alması sağlanır.

KÖFTENİN PİŞİRİLMESİ
Köfteler sızma zeytinyağı ile yavaşça yağlanmış döküm tavada mühürlendikten sonra içinin suyunun gitmemesi hedefiyle ızgarası evvelce ısıtılmış bir fırında 3-4 dk pişirilir.

HAMBURGERİN HAZIRLANMASI
Hamburgerin diziliminde alt ekmeklerin üzerine sos ve karamelize soğan konduktan sonra köfteler yerleştirilir. Daha sonra hardal sürülmüş üst ekmek ile kapatılır.