Milföylü Kolay Mantı Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım paket milföy hamuru
  • 300 gram kıyma
  • 1- 2 dilim ekmek içi
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Domates
  • Kaşar peyniri

Üzeri İçin:

  • Yumurta sarısı

Sosu İçin:

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Salçalı sos

Milföylü Kolay Mantı Tanımı Yapılışı

Milföyler oda sıcaklığında yumuşamaya bırakılır. Kıymaya baharatlar, ekmek içi, yumurta kırılır ve köfte kıvamında yoğrulur. İsteğe nazaran köfteler kızartabilirsiniz ben kızartmadım. Yapılan köfteler kare hale getirilen milföyün içine konur üzerine domates ve kaşar konup bohça hali verilir. Kürdanla tutturulur yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecelik fırında 35 dakika pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sosu ile servis edilir. Afiyet olsun.