Milföyden Muhallebi Külahları Tanımı İçin Gereçler

  • 4 yaprak milföy hamuru
  • 6 7 adet kiraz
  • 4 5 adet çilek
  • 1 paket hazır damla sakızlı muhallebi
  • 3, 5 su bardağı su

Üzeri için ;

  • Çekilmiş Antep fıstığı ve pudra şekeri

Milföyden Muhallebi Külahları Tanımı Yapılışı

3. 5 su bardağı süt ile Muhallebimizi ocakta pişirelim. Malesef hazır kullanmak zorunda kaldım iftara başka tanımlarımızda yetişmesi için.
Muhallebimizi bitirince iki kaseye dökün ve soğumaya bırakın.
Evvelden buzu çözülmüş 4 yaprak milföy hamurunuzu merdane yardımıyla yavaşça açın uzunluğuna gerçek uzatın.
Akabinde açmış olduğunuz milföy hamurunuzu uzunlamasına Bıçak yardımıyla 5 e ayırın uzun uzun çubuklar elde edeceksiniz. Tek tel aldığımız ince Milföyleri külahlara saralım. Benim metal külahım olmadığı için ben külahları kağıttan yaptım :)
Tıpkı süreci milföyleri bitene kadar yapın ve yağlı kağıdın üzerine serin.
Üzerine yumurtanın sarısını fırçanızın sürün.
Bu süreçte bittikten sonra üstlerine hafif hafif şeker serpiştirin ve fırına verin
Hemencecik pişiyor şayet külahlara yapıştıysa hamur kürdan yardımıyla kenarlarından gezdirin o denli çıkıyor.
İçini Muhallebi doldurun istediğiniz üzere sunum yapabilirsiniz. (muhallebiyi sıcakken koymayın içine yoksa milföyleri çıtırlığını kaybeder)
Afiyet olsunnn :))