Milföy Çıtır Cips Tanımı İçin Gereçler

  • Milföy
  • 1 adet yumurta
  • İri taneli tuz
  • Tercihe nazaran baharat (Nane, kekik, sumak, kırmızı biber, reyhan vs. )
  • Bir tutam un

Milföy Çıtır Cips Tanımı Yapılışı

Öncelikle buzluktan çıkardığımız milföyleri 5-10 dk kesilecek kıvama gelene kadar dinlendiriyoruz. Bu esnada fırınımızı 180 derece ısıya ayarlıyoruz böylelikle biz cipslerimizi hazırlayana kadar fırınımız da hazırlanmış olacak. Baharat ve tuzu bir kasede karıştırıyoruz. Bir kaseye de yumurtayı kırıyoruz. Kesme tahtasının üzerine bir tutam unu serpip üzerine milföylerimizi koyuyoruz. Milföy hamurlarını 1’er cm eninde uzun formda kesiyoruz. Çabuk yumuşadığı için beketmeden tepsiye diziyoruz. (Tepsiye dizmeden yumuşarsa tepsiye dizerken kopabilir. Bu yüzden süratli hızlı yapmalıyız. )Üzerlerine yumurtayı sürüyoruz. Baharat ve tuz karışımımızdan üzerine serpiyoruz ve burgu biçimi veriyoruz. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika üzeri kızartma kadar pişiriyoruz. Kalorisi çok düşük yağsız, çayın yanında keyifle tüketebileceğiniz bir atıştırmalık. Ben yaptım konuklarım bayıldılar. Umarım siz de beğenirsiniz. Afiyet olsun.