Milföy Çanağı Tanımı İçin Gereçler

  • Hazır milföy hamuru
  • Hazır konserve garnitür yahut konutta hazırlanmış
  • 1 bardak yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • Yumurta sarısı

Milföy Çanağı Tanımı Yapılışı

Öncelikle garnitürümüzü yoğurt ve mayonez ile karıştırıyoruz. Tuz ek ediyoruz. Milföy hamurumuzun bir adedini su bardağı yardımıyla ortasını çıkarıyoruz. Başka milföyün üzerine koyuyoruz. Öteki milföyleri de bu biçimde yapıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra milföy çanaklarının ortasını bir kaşık yardımıyla çukurlaştıralım. İçine hazırladığımız garnitürü koyup servis edelim. Afiyet olsun.