Mikrodalgada Patlamış Mısır İmali Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı mısır
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet fırın poşeti yahut mikrodalgada kullanmaya uygun bir kase

Mikrodalgada Patlamış Mısır Üretimi Tanımı Yapılışı

  1. Fırın poşetine yada kaseye mısır, sıvı yağ ve tuz konup karıştırılır.
  2. Fırın poşetinde yapılacaksa poşet düğümlenir ve üzerine iğne ile bir kaç delik açılır.
  3. Mikrodalga fırınınızın en yüksek ayarında 3 dakikada fırın poşetinde mısırınız hazır.
  4. Porselen bir kap kullanıyorsanız üzerini mikrodalga kapağı yada porselen bir tabakla üzerini kapatıp yaklaşık 5 dakikada patlatabilirsiniz.

Diyet yapan bireyler hiç yağ ve tuz kullanmadan da mısırlarını patlatabilirler. Damak tadınıza nazaran yağ ve tuz ölçüsünü değiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mikrodalgada mısır patlatma püf noktaları

  • Mısırınızı poşette patlatacaksanız mısırları koyduktan sonra poşetinize çok küçük olmayacak biçimde orta genişlikte delikler açmayı unutmamalısınız.
  • Mısırınızı patlatmada kullanacağınız cam eşyaların ısıya sağlam olmasına dikkat etmelisiniz. Şayet ısıya sağlam değilse kırılması kaçınılmazdır.
  • Mısırınızı poşette patlatacaksanız poşetinizin mikrodalgada takılıp takılmadığını orta sıra kotrol edebilirsiniz. Şayet takılırsa tek bir noktada kalacağı için mısırlarınız yanabilir.
  • Mısırınızı isteğe bağlı olarak yağsızda yapabilirsiniz

Patlamış mısır kaç kalori?

  • Orta büyüklükte 1 büyük tabak patlamış mısır yaklaşık olarak 369 kaloriye denk gelmektedir.
  • Orta büyüklükte 1 porsiyon yağsız patlamış mısır yaklaşık olarak 131 kaloriye denk gelmektedir.