Mikrodalgada Bardak Keki Tanımı İçin Materyaller

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu

Mikrodalgada Bardak Keki Tanımı Yapılışı

Öncelikle şeker ve yumurta çırpılır.Şeker eridikten sonra başka materyaller eklenir ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edilir. Oluşan karışım iki bardağa paylaştırılır. Mikrodalgada 2. 5 dakikada en yüksek derecede pişmesi sağlanır. Kek olduktan sonra mikrodalganın kapağını çabucak açmayın en azından 2 dakika beklemesini sağlayın. Çıkardığınız vakit bir bıçak yahut kürdan yardımıyla pişip pişmediğini denetim edin. Afiyet olsun :)