Mikrodalgada 10 Dakikada Yelpaze Patates Tanımı İçin Gereçler

  • Kişi sayısına nazaran patates
  • Tereyağı yahut Margarin
  • Kaşar peyniri
  • Tuz
  • Dileğe nazaran öteki baharatlar (Karabiber, Pulbiber, Nane. )

Mikrodalgada 10 Dakikada Yelpaze Patates Tanımı Yapılışı

Patatesleri yıkayalım ve bir peçete yardımıyla kurulayalım. Kuruladığımız patatesleri haldeki üzere ince sık bir halde tabanına kadar inmeden keselim. Mikrodalgamıza dokuz dakika yüksek dereceye atalım. Dokuz dakika sonra çıkardığımız patateslerimizin kestiğimiz kısımlarının ortasına evvelden dilimlediğimiz kaşar peynirlerimizi yerleştirelim ve tekrar bir dakikalığına mikrodalgamıza atalım. Çıkardığımız vakit üzerine tuz ve öbür baharatlarımızı ekleyebiliriz. Afiyet olsun :)