Mercimekli Köfte Üretimi Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet kuru soğan
  • Taze soğan
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı ve sıvı yağ
  • Baharatlar : kimyon, karabiber, reyhan, nane

Mercimekli Köfte Üretimi Tanımı Yapılışı

Öncelikle mercimeği iki bardak su da yeterlice haşlıyoruz ,mercimek haşlandıktan sonra üzerine bulguru ekleyip tencereyi ocaktan alıp kapatıyoruz ve 15 dakika bekletiyoruz ,bir yandan kuru soğanı salça ile kavuruyoruz ve baharatları da ekliyoruz maydanozu ve taze soğanı ince doğrayıp mercimeğe ekliyoruz, hepsini karıştırıp yoğuruyoruz,  marul ve limon ile servis edilebilir.  Dikkat soğan ve mercimek sıcak olduğu için soğutulması lazım.