Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1, 5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı salça (biber/ domates salçası karışık kullanabilirsiniz)
  • 3 su bardağı su (gerekirse arttırılabilir)
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber

Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı

Öncelikle mercimeklerimizi yıkayıp ayıklıyoruz ve düzgünce yumuşayıncaya kadar ağzı kapalı formda haşlıyoruz. Suyunu çekince bulgurları içine atıp ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletiyoruz. Soğan ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz içine salçamızı da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz, İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ve baharatlar da ek edip biraz soğuduktan sonra bütün gereçleri elimizi ile yoğurarak yumurta büyüklüğünde modüller koparıp köftelere biçim veriyoruz marul yahut roka yaprakları üzerine dizebiliriz. Herkese Afiyet olsun…