Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler

  • 2 bardak kırmızı mercimek
  • 2 bardak ince bulgur
  • 4 bardak su
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı limon
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Taze soğan
  • Maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı

Mercimeği yıkayıp içine suyu ek edelim ve orta ateşte haşlayalım. İçine bulguru ek edelim ve ağzını kapayıp demlendirelim.
Maydanozu ve taze soğanı ince ince doğrayalım. Mercimekli bulgurlu karışımın içinde maydanozu, taze soğanı baharatları, tuzu, limon suyunu ve nar ekşisini ilave edelim ve düzgünce yoğuralım. Yeterlice yoğrulduktan sonra hal verelim. Mercimek Köftesini marul ve limon dilimleri eşliğinde servis yapalım.