Mantı Tadında Kabak Doldurması Tanımı İçin Materyaller

  • 4-5 adet kabak

İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 5-6 kol maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Servis İçin;

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Pul biber

Mantı Tadında Kabak Doldurması Tanımı Yapılışı

Öncelikle kabaklarımızı 2 parmak kalınlığında halka halka dilimliyoruz ve akabinde dikkatlice içlerini oyuyoruz. Oyulan kabakların içine girecek büyüklükte köfteler yuvarlayıp yavaşça bastırıyoruz. (yoksa köfteler haşlandığında dağılır) Akabinde köfteleri geniş bir tencereye diziyor ve üzerini tutacak halde bir tencere kapağı yahut bir tabak ile üzerini kapatıyoruz ve suyunu ekliyoruz. Kısık ateşte pişen kabakların üzerine isteğe bağlı olarak sarımsaklı yahut sarımsaksız yoğurt eklenir ve tereyağında eritilen pul biber ile servis edilir. Afiyet olsun.