Mantarlı Krep İmali Tanımı İçin Gereçler

Krep hamuru için;

  • 1 yumurta
  • 2 yada 3 çorba kaşığı un
  • Süt
  • Az tuz

İç materyali için;

  • 5 yada 6 tane mantar
  • Kasar peyniri
  • 1 küçük soğan
  • Kırmızı ve yeşil biber
  • Yarım paket krema (benim kremam yoktu sütün kaynağını ayırmıştım yağ yapmak için ondan koydum)
  • Tuz

Mantarlı Krep Üretimi Tanımı Yapılışı

Birinci evvel az bir yağda yemeklik doğradığımız soğanı sonra biberleri daha sonra mantarı koyup tavamızda kavuruyoruz. Üzerine az tuz serpiyoruz suyunu salınca mantarlar kremayı yada sütün kaymağını koyuyoruz ve suyu çekilene kadar pişiriyoruz. Sonra krep için tüm gereçleri karıştırıp cıvık kıvamlı klasik krep hamuru yapıp tavaya hafif yağlayıp krep hamurunun iki tarafını da az pişirip içine hazırladığımız içi koyuyoruz ve iki ye katlayıp bir iki dakika kadar tavada tutup tabağa alıyoruz, üstüne de kaşar rendeliyoruz.
Not: Bu tanım ben 1 kişilik kendime yaptım:) Siz materyalleri çoğaltarak birebir formülle daha çok hazırlayabilirsiniz.