Mantar Soteli Püre Tanımı İçin Materyaller

PÜRE

  • 4 adet patates
  • 3 kaşık tereyağ
  • yarım su bardağı süt
  • tuz

MANTAR

  • yarım kilo mantar
  • 3 domates
  • tuz
  • yağ

Mantar Soteli Püre Tanımı Yapılışı

Patatesleri soyup tavaya doğruyoruz suyu ve tuzunu ek ederek haşlamayab bırakıyoruz. Haşlanan patateslerin içine yağı koyup eziyoruz. Ezme süreci bittikten sonra içine sütümüzü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Mantarları yıkayıp istediğimiz biçimde doğruyoruz. Tavaya yağ ve domateslerimizi ekliyoruz domatesler kendini bırakınca mantarımızı ekleyip tuz ek ediyoruz ve tavanın kapağını kapatuyoruz. Sunum şekli parmaklarınızın hareketlerinde afiyet olsun ????☺