Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller

  • 400 gram mantar
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet orta uzunluk kırmızı biber
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • Çeşitli baharatlar ( pulbiber, kekik, karabiber, kimyon)
  • Tuz

Mantar Sote Tanımı Yapılışı

Benim çok sık yaptığım bir tanımı sizlerle paylaşmak istedim. Makarna ve pilavın yanında olağanüstü oluyor. Geçelim tarife;

Mantarları doğrayarak tavaya alıyoruz ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmesini sağlıyoruz. Suyunu çeken mantara yemeklik doğranan soğan ve biberleri atıyoruz. Yağıda ek ederek yeniden kısık ateşte kavuruyoruz. En son tuz ve baharatları ekleyerek 1-2 dakika daha kavuruyoruz. 5 dk dinlendirme kademesinden sonra servis edebilirsiniz. Dilerseniz yanına pirinç pilavı yada makarna ile servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.