Mangalda Mantar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket mantar
  • 1 limon suyu
  • zeytinyağı
  • pul biber
  • tuz
  • 2 diş sarımsak
  • maydanoz ( dilerseniz)

Mangalda Mantar Tanımı Yapılışı

  1. Mantarların dışını soyuyoruz ve mangal için ızgaraya sıralıyoruz. Mangalda pişiriyoruz.
  2. Bir kaseye zeytinyağını ek ediyoruz limon suyunu ekliyoruz tuzunu ve baharatlarını ayarlıyoruz.
  3. Sarımsağı rendeliyoruz, karıştırıyoruz.
  4. Dilerseniz maydanozu da ince ince kıyıp ekleyebilirsiniz.
  5. Bu sosu servis tabağına aldığımız mantarların üzerine paylaştırıyoruz. Mantarların içlerine döküyoruz.
    Afiyet olsun.

Konutta fırında ızgara pozisyonunda da mantarlar pişirilebilir.