Makarna haşlama yolları
Makarna haşlama yolları

Özellikle öğrenci evlerinin baş tacı olan makarna yapımı ve ekonomik oluşu dolayısıyla hala en çok tercih edilen yemekler arasındadır. Makarna haşlamak oldukça basittir ancak bu basit tarif yönergesini izlerken belli başlı kurallara uyulmazsa bir tencere makarnayı çöpe dökmek daha da basittir. Bu sebeple bir paket makarnanın çöp kovasının dibini boylamaması adına makarna nasıl haşlanır ve haşlarken dikkat etmeniz gereken püf noktalar nedir aşağıda belirttiğimiz listede kısaca belirttik.

Makarna nasıl haşlanır?
Makarna nasıl haşlanır?

Makarna Yapılışı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 paket makarna
  • Tuz

Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Gerekli malzemeleri tedarik ettikten sonra ilk olarak kesinlikle büyük ve derin bir tencere kullanmalısınız. Tencere modelleri için https://www.ews.com.tr/demoonji-krem-somon-26-cm-granit-derin-tencere adresini ziyaret edebilirsiniz.
    Demoonji krem somon 26 cm granit derin tencere
    Demoonji krem somon 26 cm granit derin tencere
  2. 500gramlık bir paket makarna haşlamak için ortalama beş litre su kullanmanız gerekecektir. Su yüksekliğinin tencerenin ¾ ünü geçmemesine özen göstermeniz gerekmektedir. Şayet fazla su koyarsanız su kaynadığı zaman tencereden taşar, az su koyduğunuz takdirde de makarna iyi pişmez ve tencerenin dibine yapışır.
  3. Tuzu su kaynadıktan sonra ekleyin. Makarna bol tuzlu suda haşlanmalıdır. Tuzunu başlangıçta eklemeyin, su kaynadıktan sonra 5 litreye bir yemek kaşığı tuz olacak şekilde ilave edin.
  4. Makarnanın haşlandığı suya kesinlikle yağ koymayın.
  5. Makarnayı suya atmadan önce iyice fokurdamasını bekleyin.
  6. Makarnaları suya atar atmaz ilk 30 saniye boyunca iyice aralıksız karıştırın. Arından her üç dakikada bir karıştırmanız yeterli olacaktır.
  7. Makarnayı kapağı açık tencerede ve harlı ateşte pişirin.
  8. Sos için makarna suyundan biraz ayırın. Lezzetli bir sos elde etmek istiyorsanız makarnayı haşladığınız sudan bir su bardağı kadar ayırın.
    Makarna haşlama
    Makarna haşlama
  9. Makarna paketinde belirtilmiş olan pişirme süresinden iki üç dakika öncesinden kontrol edilmelidir. Pişirme süresine dikkat edin aksi takdirde makarna sosu yeterince tutamaz. Özellikle soslu makarnalarda sosla birlikte pişeceğinden fazla pişirmeyin.
  10. Makarna bir süzgeç vasıtasıyla süzülmeli ve asla yıkanmamalıdır. Makarna pişer pişmez küçük delikli bir süzgeç ile süzülmelidir.

Makarna yapılışı ve ekonomikliği bakımından en çok tercih ettiğimiz yemekler arasında. Belirtmiş olduğumuz, püf noktalara dikkat ettiğiniz takdirde sıradan bir makarnayı oldukça lezzetli hale getirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*