Makarna Cips (Peynirli) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı makarna
  • 2 su bardağı su (haşlamak için)

kızartmak için

  • sıvı yağ
  • yarım çay bardağı kaşar peynir rendesi
  • tuz

Makarna Cips (Peynirli) Tanımı Yapılışı

Öncelikle kaynayan suya tuz atıp makarnaları haşlıyoruz. 5 dakika kadar az canlı kalacak. Haşlanan makarnaları süzüyoruz. Havlu peçete de suyunu alıyoruz. Bu ortada tavaya sıvı yağ katıp yeterlice ısınmasını bekliyoruz. Makarnaları sıvı yağ atıp ortada karıştırarak kızartıyoruz. Rengi döndü mü tamamdır. Çabucak yağdan alıp havlu peçete de fazla yağını alıp sıcağıyla peynirleri üzerine atıp karıştırıyoruz peynirler erisin. Soğudu mu tamamdır. Sizin çocuklar da cipsi seviyorsa benim üzere makarna cipsi yapabilirsiniz çayın yanında da uygun bir atıştırmalık.